torsdag den 26. juli 2012

DAG 7 - Søndag den 22. juli


Søndag morgen får vi alle morgenmad hos Road Captain ICA Åke og derefter holder vi én minuts stilhed til minde og ofrene og de efterladte efter sidste års tragedie i Norge.

Mod Haparanda

Efter tankning på den lokale bensinstation går turen klokken 11 op mod Haparanda. Det skal ikke ske så meget I dag, det handler mest om at få flyttet Nordic Run 2012  de 440 kilometer op til Sveriges nordligste by og grænsen til Finland i bunden af den Botniske bugt. Det er derfor primært motorvejskørsel men heldigvis I pænt vejr og ca. 20 graders varme. Et kort stop hos Statoil i Piteå hvor der kommer 3-4 cykler med, derefter frokost i Luleå. Et kort stop i Kalix og så videre mod Haparanda og turens næste overnatning Kukkolaforsens Camping. 

Polarcirkel og midnatssol

Ved et stop i Haparanda er der to muligheder. Et er at tage direkte op på campingpladsen 15 kilometer nordud og den anden mulighed er at krydse over finlandsgrænsen og så afslutte med en tur op til Polarcirklen ca. 100 kilometer nord for Haparanda. Alle danskere vælger naturligvis den sidste mulighed og får dermed godt 200 kilometer ekstra kørsel i blandet vejrforhold – Men vi får også masser af smuk natur og et lille certifikat som bevis på at vi deltog i den nordligste del af Nordic Run 2012. Vi når lige akurat tilbage til campingpladsen til klokken godt 19 og må derfor gå direkte ombord i aftensmaden. Der er bestilt en mindre festmiddag med fisketema og den skal indtages med en fantastisk udsigt direkte ud til Kukkolaforsen.

Kukkolaforsen i aftenstemning

En vanvittig idé udvikles


Før afgang på "The Actic Run 2012"

Under middagen sidder vi sammen med Göran Esslé og fra Lena. Vi tale om turen op til polarcirklen og det tåbelige i at vi som danskere ikke fortsætter op til Nordkap, vi er kun 750 kilometer fra denne unikke livsoplevelse og hvornår mon muligheden opstår igen? Pludselig byder Göran fra højre ind med en detaljeret vejrudsigt for Nordnorge. Den viser sol og helt klart vejr over Nordkap den næste dag, hvilket ellers ikke sker ret tit her hvor julivarmen opvarmer det arktiske havvand og sender fugt ind over nordkysten. Snakken går og undervej tages der en vidt rækkende beslutning hos de tre stoute jyder.
"Det gør vi da, hva?"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar