tirsdag den 17. juli 2012

DAG 1. Mandag den 16. juli 2012


Første møde

Der var mødt 38 cykler op til starten på Nordic Run 2012. Af disse var syv danskere; Fra Errindlev på Syd-sjælland deltager nr. 823 Henrik Eg. Fra Bolderslev som nævnt nr. 3003 Poul Erik Mathiesen, fra Gesten deltager nr. 3283 Jesper Christensen, og fra Nordjylland; nr. 7763 Jens Christian Thomsen og nr. 11943 Bent Fuglsang, Bindeslev og endelig Henrik Hedemann fra Tversted. Alle kører med hele vejen eller det meste af den.

Starten i Jevnaker 

Til starten i Jevnaker fik vi også besøg af en fuldstændig original lokal Harley-Davidson fra 1920 – Bekymringen bredte sig lidt i forsamlingen, men den ældre mand ville bare hilse og sende os godt afsted. De svenske initiativtagere har styr på tingene og de er suppleret af en god opbakning fra nordmændene. Vi er i helt trygge hænder. Fra Jevnaker gik det næsten direkte nord op af E16 – og ved første stop kom der endnu to cykler til. 40 Harley-Davidson motorcykler i samlet trop giver en god følelse og det skaber pænt opmærksomhed på ruten.

Road Captain og ophavsmand ICA Åke fra Sverige byder velkommen til Nordic Run 2012 

Dramatisk natur

Som vi kører nordpå bliver den norske natur mere og mere dramatisk. I Fagernes er der stop midt på eftermiddagen. Nu går turen næsten direkte vest og den norske højfjeld tårne sig op rundt omkring os. Naturen er bjergtagende og ved en kort rygepause må værterne komplementeres, ”bare vent, det bedste venter” er svaret med et glimt i øjet, og vi fortsætter over Ryfoss, Vang, Øye og ved Tyin drejer vi fra til seriøs højfjeld. Vejen vi kører på er kun åben få dage om året og på skilte kan vi se at meget at tiden er der krav om kolonnekørsel. Vi kører op i over 1500 meters højde og med den evige sne på begge sider og også under os. Vi er ikke helt enige, men mon ikke vi kørte i frost nogle af disse kilometre. Nedkørslen til Øvre Årdal der ligger helt inde i bunden af Sognefjorden var fantastisk og lidt krævende. For at komme til Sogndal må vi med en lille færge og igennem en helt række tuneller i fjeldet. De nordmænd har pæne udfordringer når de bygger vejnet, men det giver også helt fantastiske naturoplevelser.

Kjørnes Camping ved Sogndal

Vi ligger nu på Kjørnes Camping ved Sogndal og er klar til anden dagens store udfordring. Vi skal stik nord op at den Norske vestkyst. Målet er Vestnes hvor vi overnatter hos Shaking Brains MC – Store oplevelser venter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar