fredag den 20. juli 2012

DAG 3 - Onsdag den 18. juli


Mod Trondheim

Morgenmaden blev perfekt tilberedt af Shaking Brains MC morgenvagt. Efter en hyggelig formiddag i klubben kørte Nordic Run gruppen i små hold til tankning hos Statoil i Vestnes, der var valgt som dagens nye mødested. Vi have fået ledsagelse af tre nye cykler. Bl.a. et forældrepar og to børn der havde valgt at køre med Nordic Run 2012 fra Vestnes til Trondheim.

Atlanterhavsvejen

Efter tankningen gik turen direkte til færgen mod Molde og herefter gik det igen igennem tunneler og i hårnålesving ud mod Atlanterhavsvejen på den Norske Vestkyst. Der er tale om en vej som er bygget ovenpå de yderste skær på kysten, igen en betagende oplevelse. Norge kan byde på meget af det bedste motorcykel kørsel som findes i verden. Det går ikke hurtigt men det er aldrig kedeligt, der skal være fuld opmærksomhed og teknikken bliver hele tiden trimmet. At der samtidig bydes på nogle af de bedste naturoplevelser er en ekstra bonus og man har næsten ikke mulighed for at nyde begge dele på én gang – Og så skal man jo også lige være opmærksom på geder og andre kraturer som ofte vandrer løst og græsser ved vejkanten. 

Norsk vestkyst vejr!

Fra kysten tager vi over Kristianssund og via en dramatisk tunnel ned under Freifjorden og videre ind i landet hvor vi møder flere af de berygtede kyst-byger i Vestnorge. Vi kører på små fjeldveje, det går op og ned i hårnålesving og når det kombineres med hård regn kræver det svingteknik og det giver hår på brystet.
På de sidste cirka 100 kilometer ind mod Trondheim klarer det op og vi har igen helt tør asfalt og en rigtig god vej. Disse sidste kilometrer tanger det bedste bjergkørsel jeg ellers kun har oplevet i alperne. Kolonnen holdte en god fart og de cirka 40 cykler slyngede sig som en hurtig slange igennem de skovklædte bjerge. Det er et imponerende syn når udsynet tillod at man næsten kunne se fortroppen og jeg tror ikke vi havde kørt mange kilometer inden alt det sure regn var glemt og alle bikere i Nordic Run 2012 sad med en saglig smil på læben. Stemningen var derfor høj da vi nåede Trondheim klokken 20.30 og holdte en lille pause på en tank for at koordinere GPS udstyret, vi skulle i små hold kunne finde ind til den lokale MC klub i centrum. 
Pres. Jim Willman - Hula Duedalen MC Trondheim

Hula Duedalen MC Trondheim

Ved ankomst ventede en ny overraskelse. Vi blev anvist parkering på et sted som syntes at føre ingen steder hen, men det viste sig at være direkte ved porten til Hula Duedalen MC Trondheim. ”Klubhuset” var indrettet i et gammelt militær bunker inde i en granitvæg. Klubbens navn var velvalgt for den havde bogstaveligt talt hjemme i en hule. Der var indrettet værksted, soverum, toiletter og naturligvis bar. Klubben kunne uden væsentlige problemer rumme alle gæster i hulen, så der blev kun slået ganske få telte op.

At sove i hule

Der blev budt på sent aftensmad, overnatning og igen en stor morgenkomplet for beskedne 150 norske kroner. Øl kostede 25 kroner og hyggen spredte sig hurtigt. Der skulle en stærk vilje til at finde sengen i ordentlig tid. Vi danskere fandt et sovested dybest nede i hulen og da lyset blev slukket forblev det nat.  Ikke før godt ni næste morgen slog vi øjnene op i totalt mørke. Vi tænkte sikkert alle at det stadig var nat, men nogle tjekkede til alt held uret, ellers havde vi sikkert alle sovet i hulen endnu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar