onsdag den 18. juli 2012

DAG 2 - Tirsdag den 17. juli NORGE


Afgang fra Sogndal

Der er samling klokken 11 på Shell Stationen i Sogndal. Men med 40 cykler der skal tankes bliver klokken alligevel næsten 12 inden kolonnen kører videre. Vi fortsætter af små veje mod Josteddalsbreen. Vejret er desværre disset og regntungt, men det dramatiske natur lader sig ikke fornægte. Fjeldtoppene tårner sig op til begge sider og vi køre helt tæt forbi gletchen ved Briksdal. På de første 100 kilometre kører vi igennem flere tunneler på 6 til 7 kilometers længde.

Det buldrer og der brager en torden

Det er en lydmæssig oplevelse at sidde midt i en tæt kolonne på 40 Harly-Davidson motorcykler som kører igennem grundfjeldet i Norge. Det buldre nok stadig en lille smule i Vestnorge resten af denne uge. Høje bjerge og dybe fjorde, masser af hårnålesving på de små kommuneveje og dramatiske nedkørsler, det var dagens menu. Det går ikke hurtigt men det er bestemt en af de helt gode motorcykeloplevelser. De norske brødre havde valgt at vise noget at det bedste natur i Norge frem på denne dag. Desværre blev vejret mere og mere fugtigt i løbet af turen og da vi nåede til Nordfjordeid åbnede de himmelske sluser sig for alvor. Fjord og horisont  stod nærmest i et og i løbet af få minutter var alle plask våde som en pose druknede mus. Road Captain ICA Åke tog en rask og klog beslutning om eftermiddagspause. Deltagerne i Nordic Run blev meget hurtigt fordelt på flere af bygdens charmerende spisesteder og cafeer.

Pres. Per Villa - Shaking Brains MC i Vestern

Overnatning hos Shaking Brains MC i Vestnes

Da det igen efter en lille time blev opholdsvejr gik turen videre op til Honningdal, Hellesylt og Stranda og regnen var stadig tilstede, men langt mere humant. Vi tog igen en af de mange fjordfærger, denne gang over Storfjorden mod Vestnes. Efter næsten ni timer i sadlen var det våde bikere udstyret med god appetit som blev flot modtaget hos den lokale klub Shaking Brains MC i Vestnes. De 10 medlemmer af lokalklubben var klar med grillstegte svinekoteletter, burgere og kolde Tuborg. Vi blev alle som én tilbudt indendørs overnatning og efter en god aften i klubbens bar og med lidt fyrværkeri i haven blev det alligevel ret sent inden den sidste af de 40 var i posen.

Næste stop Trondheim 

Her onsdag formiddag er der rigtig god stemning på holdet. Vi er forsynet med en grundig morgenmad, har haft gode bademuligheder og vores støvler er tørret igennem på de dertil indrettede installationer. Herfra skal lyde en kæmpe tak til Shaking Brains MC i Vestnes. Det er en flok ordentlige mennesker med H-D hjertet det rigtige sted. Vi håber der vil blive anledning til at gengælde deres gæstfrihed på dansk jord. Turen forstætter og bliver også i dag helt fantastisk. Jeg vil tro at hovedattraktionen bliver turen på Atlanterhavsvejen op mod Trondheim. Men lad os nu se, måske overgår nordmændene igen sig selv.     Ingen kommentarer:

Send en kommentar