torsdag den 26. juli 2012

Bent, Jens Christian og Chresten tager på The Arctic Run 2012


Afgang fra Haparanda

Vi er færdige med middagen cirka klokken 21 og får lejet os en Stuga til under halv pris. Vi er jo nordjyder og vi skal kun bruge hytten i 5 timer, altså! 


Til midnat er der næsten ro i hytten og 3 timer efter ringer vække klokken. Nu går turen op mod Nordkap – Det er da ganske nemt! Op af samme vej som vi kørte i aftes til Polarcirklen og så til højer når vi møder vej 93. Hvad skal man så med et kort? Næste stop Nordkap og så tilbage af sammer rute. Det bliver små 1500 kilometer, men det skulle sagtens være muligt at nå Nordic Run 2012 igen i Kalajoki, Finland næste dag.

Vi missed vist en afkørsel! 

Det gik ikke lige som planlagt. De tre danskere kom godtnok planmæssigt afsted klokken 03 morgen i en morgendis der var så tyk at man kan diskuterer om det var mest vand eller om det var mest luft. Vi kørte opad i cirka fem graders varme og er absolut drivvåde og uden nogen sigtbarhed. Om det er forklaringen på at vi kørte forbi vej 93 skal vi ikke kunne sige, men det er da en god undskyldning? Konsekvensen blev en cirka 1000 kilometer længere tur end planlagt. 

Kaffestop i Kålfjorden, Arctic Norge 


I løbet af de næste godt 40 timer kørte de tre gale jyder på den rigtige side af 2300 kilometer! Vi oplevede det dramatiske Arctic Norway, fik Nordkap med i strålende sol, så både vest og øst Finmark og hilste på tusindvis af spredte rensdyr, får og geder på vejene. Vi kørte igennem hele Øst finland inden vi igen når tilbage til Nordic Run 2012 i Kuopio godt midnat imellem tirsdag og onsdag cirka 46 timer efter afgang i Haparanda. 

The Arctic Butt 2012

Jens Christian, Bent og Chresten gør hermed krav på titlen “The Arctic Butt” for en enestående motorcykel bedrift! Godt 2300 kilometer motorcykelkørsel i bl.a. de norske Arctic fjorde på 46 timer. Langt over 80 procent af turen over polarcirklen! Læs mere om den helt fantastiske rejseoplevelse i det næste nummer af H-D Journalen - Det blive nummer 05-2012 som udkommer cirka 1. september.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar